فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران اعلام کرد که در سال ۲۰۲۳ میلادی دستکم ۹۴ خبرنگار و کارمند رسانهای از جمله ۹ خبرنگار زن در سراسر جهان کشته شدهاند.
براساس آمار این نهاد، ۷۲ درصد این خبرنگار تنها در جنگ غزه کشته شدهاند.
این فدراسیون روز شنبه، ۲۵ قوس، در اعلامیهای نوشت که از زمان شروع جنگ در غزه ۶۸ خبرنگار و کارمند رسانهای به شمول ۶۱ خبرنگار فلسطینی در حمله اسرائیل در نوار غزه، سه خبرنگار لبنانی در حمله اسرائیل در جنوب لبنان و چهار خبرنگار اسرائیلی در حمله حماس کشته شدند. این نهاد کشته شدن سه خبرنگار و کارمند رسانهای در سوریه را هم ثبت کرده است.
به گزارش این فدراسیون، سه خبرنگار از جمله یک خبرنگار روس، یک خبرنگار اوکراینی و یک خبرنگار فرانسوی در جنگ اوکراین و یک خبرنگار دیگر در آلبانیا کشته شدند.
این نهاد همچنین افزوده است که هفت خبرنگار در آسیا از جمله دو خبرنگار در افغانستان، دو خبرنگار در فلیپین و یک یک خبرنگار در هند، چین و بنگلادیش کشته شدند. این نهاد هویت خبرنگاران کشته شده در افغانستان را حسین نادری و اکمل خبرنگاران رسانه صدای افغان اعلام کرده است.
فدراسیون بینالمللی خبرنگاران کشته شدن هفت خبرنگار و کارمند رسانهای در امریکای شمالی و جنوبی و کشته شدن پنج خبرنگار دیگر را در آفریقا ثبت کرده است.
دومینیک پرادالیه، رئیس این فدراسیون خواستار اقدام فوری جهانی برای توقف این خونریزی شده است. او تاکید کرده است: «جامعه بینالمللی و بهویژه دادگاه کیفری بینالمللی باید مسئولیتهای خود را ادا کند و در صورت لزوم، کسانی را که دستور حمله به روزنامهنگاران دادهاند، تحت پیگرد قانونی قرار دهد.»
این فدراسیون همچنین گزارش داد که ۳۹۳ روزنامهنگار و کارمند رسانهای در حال حاضر پشت میلههای زندان هستند. به گزارش این فدراسیون، چین و هنگکنگ با ۸۰ روزنامهنگار زندانی در صدر فهرست قرار دارند.
طبق این گزارش، میانمار با ۵۴ خبرنگار زندانی، ترکیه با ۴۱ خبرنگار زندانی، روسیه و کریمه با ۴۰ خبرنگار زندانی، بلاروس با ۳۵ خبرنگار زندانی، مصر با ۲۳ خبرنگار در ردههای بعدی قرار دارند.
براساس آمار این نهاد، ۱۸ خبرنگار در ویتنام، ۱۱ خبرنگار در عربستان سعودی، ۱۰ خبرنگار در هند و ۹ خبرنگار در سوریه زندانی هستند.
در تازه ترین مورد، شبکه خبری الجزیر روز جمعه ۲۴ قوس، تایید کرد که یک تصویربردار آن در جنوب غزه کشته و یک خبرنگار آن زخمی شده است.